E.K. cyclo-schietkraam-cross

In de maand oktober organiseert kwb Zemst-Laar de ludieke kermiscross. Plezierig voor zowel de deelnemers als voor de toeschouwers.  Zij kunnen immers genieten van het sportieve spektakelen de gezelligheid van de drankstand.  In de maand oktober organiseert kwb Zemst-Laar de ludieke kermiscross. Plezierig voor zowel de deelnemers als voor de toeschouwers.  Zij kunnen immers genieten van het sportieve spektakelen de gezelligheid van de drankstand. De deelnemers rijden per fiets over een afgesloten parcours. Onderweg komt men een aantal hindernissen tegen. Deze verschillen weliswaar per ronde. De ene ronde is het parcours relatief  ‘vrij’ van obstakels, de volgende ronde is de weg dan weer zwaar ‘geaccidenteerd’ en dus moeilijker af te leggen. Tot hiertoe vertoont de activiteit veel parallellen met cyclocross. Maar er is meer! Elke ronde komen de fietsers langs de parochiezaal gereden waar ze afstappen en naar binnen sprinten. Daar passeren ze eerst een drankstand om een bekertje leeg te  drinken. Water voor de kinderen, de volwassenen kunnen kiezen. Vervolgens komt men aan een schietstand. Hier moeten de deelnemers met ‘nerfpistolen’  een aantal doelwitten raken. Hiermee wint of verliest de ‘cyclo-schietkraam-crosser’ tijd. Een gelijkaardig principe als bij biatlon, maar dan hopelijk niet in de sneeuw. Wie na de opgelegde rondes de snelste is èn het meeste raak heeft geschoten, is de uiteindelijke winnaar en mag zich Europees kampioen noemen. Je kan dit organiseren voor individuen maar het concept leent zich ook om groepen te laten deelnemen.  In deze formule lossen de groepsleden elkaar af na elke ronde. Een heerlijke cocktail van sport en ontspanning die de buurt samenbrengt. Een absolute aanrader!

Contactgegevens

Bijkomende informatie kan je bekomen bij kwb Zemst-Laar (Frank Spoelders en Eric Doms): info@kwb-zemst-laar.be