Inspiratie voor je afdeling

Nog op zoek naar leuke, spectaculaire activiteiten? Of gewoon naar een degelijk bedrijfsbezoek? Of een sportief evenement? Of liever een groots opgezette actitiviteit voor het hele gezin?

Zoek niet verder! Hier vind je honderden activiteiten. Getest en goedgekeurd door kwb-afdelingen!

 

Ongeveer een jaar geleden bracht kwb Woumen een boeiend bezoek aan het open asielcentrum in Langemark-Poelkapelle. Waarom ze dat deden en wat hun ervaringen waren, vertelde Stefaan aan Raak. 

Een afgeladen volle zaal bij kwb Hulshout op 10 november. Heel wat geïnteresseerden waren afgezakt om te komen luisteren naar het cyclocrossverhaal van sportverslaggever Christophe Vandegoor en voormalig veldrijden Paul Herygers.

Tom: “Ik ben zelf meegegaan naar de Smaakmakers als bestuurslid, en daar heb ik gezien dat de kwb ook een set laserguns verhuurde. We hadden dit al eens gedaan bij een organisatie, maar we wilden eens op een originele locatie spelen in Lembeek zelf.

Kwb Ardooie bezocht Piano Maene in Ruiselede. Dit familiebedrijf maakt, restaureert, verkoopt en verhuurt piano's in alle mogelijke maten en uitvoeringen.

Zwam of paddenstoel? Wie zich die vraag ook regelmatig stelt, kon terecht bij kwb Melsele om tijdens een interactieve workshop meegenomen te worden in het verhaal van wat zwammen en paddenstoelen precies zijn. Met als hoogtepunt van de activiteit: de theorie in praktijk omzetten!  

Op 10 maart organiseerde kwb Maria-Aalter voor de eerste keer een ‘Men’s Night Only’, een ontspannende avond gericht op mannen. Het lokale ontmoetingscentrum werd daarvoor omgetoverd in een kleine beurs.

Bij kwb Lichtaart houden ze duidelijk van spanning. Op hun nieuwe activiteit, de Mystery Tour, lieten ze zowel de deelnemers als eigen medewerkers in het ongewisse. “Slechts drie personen wisten hoe de vork in de steel stak,” vertelt Pol, initiatiefnemer en bestuurslid van kwb Lichtaart.