Kan je wat hulp of tips gebruiken rond promotie en communicatie? Dan ben je hier aan het goede adres! Vanaf september bieden we je vrijwilligers drie gratis vormingen aan:

Facebook gebruiken als promotiemiddel

 

Hoe gebruik je de Facebook-pagina van je kwb-afdeling optimaal? Hoe kan ze je helpen om je afdeling zichtbaarder te maken en je activiteiten meer in de kijker te zetten? We bekijken hoe Facebook werkt, welk soort berichten je erop kan zetten en welke functies er allemaal zijn. Daarnaast gaan we ook praktisch aan de slag met het maken van posts en het vormgeven van een contentplan voor de komende weken.


Voor wie? De vrijwilligers van je afdeling die instaan voor je Facebook-pagina. Deze vorming richt zich op afdelingen die al een Facebook-pagina hebben, maar er meer mee willen doen. Heeft je afdeling nog een Facebook-pagina? Dan is deze vorming niet voor jullie.

 

Aantrekkelijke affiches in een handomdraai

We bekijken do’s-and-don’ts van een goede affiche, en gaan wat dieper in op verschillende elementen zoals tekst, kleurgebruik, afbeelding, sfeerschepping … Daarna laten we je kennismaken met Canva, en ga je zelf aan de slag om een affiche te ontwerpen voor een aankomende activiteit.


Voor wie? Vrijwilligers van je afdeling die affiches (willen) maken. De vorming is zowel voor wie al affiches maakt en die wil verbeteren, als voor wie wil leren hoe je een affiche maakt.

 

Mooiere foto’s maken met je smartphone

We geven je tips, tricks en tool om meer te halen uit de camera van je smartphone. We hebben het over belichting, compositie, perspectieven, kleur, filters en nog veel meer. De nadruk ligt op het maken van foto’s voor gebruik op sociale media, en uiteraard is de vorming doorspekt met oefeningen waarin je zelf uitprobeert.


Voor wie? Vrijwilligers die graag (betere) foto’s willen maken op jullie activiteit, een smartphone hebben en al een beetje overweg kunnen met de camerafunctie hiervan.

 

YES PLEASE!

Zin om meegenomen te worden in een van bovenstaande thema’s? Vul het formulier hieronder in, en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om verder af te spreken. De vormingen zijn gratis; voor een lokaal en drankje zorgen jullie zelf.

Belangrijk: deze workshops zijn niét bedoeld als afdelingsactiviteit, maar zijn er om de vrijwilligers van jullie ploeg te versterken op het vlak van communicatie.

Aanvraag promoworkshop

Formulier om een promoworkshop aan te vragen

E-mailadres(Vereist)
Welke workshop wil je?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.