Info voor kwb-vrijwilligers

Kwb-vrijwilligers zijn goud waard. Daarom ondersteunen we jullie graag. Via deze pagina vind je nieuws uit kwb, en alles wat je nodig hebt om je te helpen bij je taak als vrijwilliger.

Welkom op Sensy Smaakmakers

Proef, zie, hoor en voel de activiteiten waarmee jullie vanaf het najaar de buurt kunnen doen bruisen op Sensy Smaakmakers! Neem een duik in de wereld van slow coffee, speel een plezierig potje spikeball, ontdek hoe je nog meer aan ontmoeting en contact kan werken, sla met een hapje en drankje een babbeltje met andere kwb’ers … en nog veel meer! Je kan Smaakmakers beleven op 13 dagen en locaties.

Ontdek de data en locaties.

— Lees meer

Aan de slag met de Buurtluisteraar

In het najaar van 2023 gaven meer dan 3.500 gezinnen hun mening over hun buurt met de Buurtluisteraar.

Elke afdeling, ook die van jou, ontving een overzicht van de resultaten uit haar postcode. Nu is het aan jullie om ermee aan de slag te gaan en verandering in gang te zetten! Wij geven je bij elk van de 15 thema’s ideeën om mee aan de slag te gaan. Wil je eerst in gesprek met buurtbewoners? Daarvoor zijn er enkele gespreksmethodieken.

Bekijk alle ideeën en materialen.

De kracht van luisteren

Kwb trekt volop de kaart van verbinding tussen mensen, en luisteren is daarin een belangrijk element.

Kwb zet momenteel dan ook volop in op het creëren van een luisterende maatschappij; om toxische polarisatie een stukje meer de wereld uit te helpen. Dat deden we onze meer met de griezeltochten, een webinar en onze eigen luister(kl)aar-wijzer … en er komt nog veel meer aan.

— Lees meer

Knappe koppen kwis

Knappe Koppen Kwis

Met deze activiteit wil kwb zijn vrijwilligers (bestuur, medewerkers, helpende handen ….) bedanken voor al hun engagement. Daarom bieden we jullie vrijwilligers een groepsbindende activiteit aan, om op een toffe en waarderende manier iets terug te doen voor jullie vrijwilligersgroep.

— Lees meer

Kennisbank

Op zoek naar informatie rond de GDPR, verzekeringen, de reiswetgeving of nog iets anders voor je kwb-afdeling?
Hier vind je zeker wat je zoekt!

GDPR in kwb

Verzekeringen

reiswetgeving

promotie voeren

vormingen