Vlaamse kermis 2.0

De Vlaamse kermis 2.0 bij kwb Nijlen Onze-Lieve-Vrouw is een activiteit waar een hele dag door zowel voor jong als oud wat te beleven valt.

De Vlaamse kermis 2.0 bij kwb Nijlen Onze-Lieve-Vrouw is een activiteit waar een hele dag door zowel voor jong als oud wat te beleven valt.

De Vlaamse kermis is een begrip in Nijlen. Jarenlang lokte de volkspelen, muziekoptredens, drankkramen en de geur van versgebakken haring deelnemers van heinde en verre. Met als hoogtepunt de pastoor die met een parachute op het dorpsplein lande. De activiteit werd georganiseerd met een leger aan vrijwilligers. Dit dorpsfeest stopte een aantal jaren geleden wegens te weinig trekkers.

Enkele kinderen van toen vonden het jammer dat ze deze Nijlense traditie niet aan hun kinderen konden meegeven, daarom organiseerden zij in juni 2018 de vlaamse kermis 2.0. Een moderne versie die de sfeer en gezelligheid van vroeger ook weer naar boven haalde. De dag startte ’s morgens met een rommelmarkt, vanaf de middag kwamen er verschillende foodtrucks en was er heel wat kinderanimatie in de vorm van springkastelen, volksspelen, rodeostier, draaimolen en grime. Als kers op de taart waren er met ‘schijt je rijk’ plaatsen te winnen in de luchtballon, deze werd ’s avonds opgelaten. De vlaamse kermis 2.0 was een enorm succes, vele gezinnen, maar ook oudere leden kwamen langs, het mooie zomerweer deed er nog een schepje bovenop. .

Deze activiteit toont hoe een kleine groep mensen een evenement kan organiseren dat de buurt doet bruisen. In 2020 plannen zij een tweede editie, hierbij worden hopelijk weer enkele nieuwe mensen mee warm gemaakt om hun organisatietalent in kwb te steken.

Contact

Contactpersoon: Jan Hendrickx – bestuurslid – jan-hendrickx@telenet.be