Katapultschieten

Kwb Westerlo Voortkapel is wild van katapultschieten. Ze beschikken zelf over twee schietstanden.

Kwb Westerlo Voortkapel is wild van katapultschieten. Ze beschikken zelf over twee schietstanden.

Met behulp van een katapult en zeven glazen knikkers moeten de schutters zeven bordjes omver schieten. De bordjes staan op 10 m afstand en hebben een scharniermechanisme waardoor ze omvervallen.

De bordjes variëren in grootte en in puntenwaarde. Het kleinste bordje telt de meeste punten. Een schutter kan in één beurt 30 punten behalen. Er worden steeds vier beurten geschoten. Zo komt hij aan een maximum van 120 punten. Het kleinste bordje heeft een diameter van 4.5 cm, het grootste 12.5 cm.

Voor de logistieke organisatie is het makkelijkste om bij een club (in hun lokaal) te gaan schieten. Info clubs: https://www.vlaamsekatapultbond.be/

Nog wat tips

 Katapulten werden in de nieuwe Wapenwet ondergebracht in de categorie van de “vrij verkrijgbare wapens”. U hoeft dus geen vergunning aan te vragen voor de katapulten.

Verzekering: deze activiteit valt niet onder de kwb-verzekering en dient extra verzekerd te worden. Katapultschieten kan verzekerd worden in de categorie verdedigingssport bij Falos sport +. De prijs bedraagt 13,5 euro per schijf van 10 deelnemers voor een eenmalige sportactiviteit. Je kan een reeks in één keer doorgeven aan yolanda.eijckmans@kwb.be. Bestaat je groep het hele jaar door uit dezelfde mensen, laat dit dan weten aan Yolanda, dan kunnen we bekijken of het interessanter is om hen aan te sluiten als jaarsporter.

De politie moet toestemming geven om op een locatie te mogen schieten.

Downloads

  • Hoe maak je een schietstand en het verloop van de activiteit – download


Contact

Meer info: kwb Westerlo Voortkapel – Jef Schoors – zjef.schoors@gmail.com