Forelvissen

Kwb Vlezenbeek huurde een vijver af en ging forelvissen! Een aanrader!

Kwb Vlezenbeek huurde een vijver af en ging forelvissen! Een aanrader!

Om een dagje met kwb-vrienden te gaan forelvissen, reserveer je best vooraf een vijver. Er zijn tal van privé-vijvers waar dit kan.

Men kan individueel gaan vissen en dan vist men op een grote gezamenlijke visvijver met als bedoeling zoveel mogelijk vissen te vangen die men dan kan meenemen (per visser worden2 maal per dag x forellen in het water gezet).

Men kan ook een kleinere privé-vijver afhuren waar men dan de ganse dag met een groep vrienden kan vissen. Men betaalt een gezamenlijke prijs waarvoor x kg forellen op je vijvertje worden uitgezet (vb voor een10-tal vissers kan men 50 kg vragen en dit kost rond 300 €). Wij zijn al in Itterbeek (St-Martin) en achter Nivelles (étangs Yernault) geweest, je vindt alle uitleg en mogelijkheden op hun website.

Het grote voordeel voor beginnende of leken in de visserij, is als je een privé-vijver in groep afhuurt, de opgezette forellen enkel door jullie kunnen gevangen worden én achteraf eerlijk verdeeld.

Als we gaan vissen met onze KWB – Vlezenbeek zijn we ongeveer met de helft van de deelnemers die geen eigen materiaal heeft. Dit is echter geen probleem als je als afdeling maar zorgt voor het nodige materiaal en de nodige bijstand en wat uitleg tijdens de visdag.

De visdag wordt afgesloten door samen de forellen te kuisen en ze dan te verdelen.

Het ontspannend dagje uit wordt afgesloten met een etentje en een gezellige nababbel.

Contact

Meer info – ARNAUTS Stefan (stefanarnauts@hotmail.com)

Locatie: Yernault, Chausée Romaine 198 , 7160 CHAPELLE-LEZ-HERLAIMONT