Muziek in beweging

Kwb Lendelede maakte gebruikt van ‘Muziek in beweging’ – een alternatief voor de klassieke rerum novarumviering – om zich in de kijker te zetten en uit te breken in een wijk.

Kwb Lendelede maakte gebruikt van ‘Muziek in beweging’ – een alternatief voor de klassieke rerum novarumviering – om zich in de kijker te zetten en uit te breken in een wijk.

Beweging.net wilde een gezinsvriendelijk concept waar alle deeltakken hun talent kunnen tonen. De bedoeling was om een muzikale wandeling te doen via een 3-tal stopplaatsen. Op iedere stopplaats wordt een hapje aangeboden en is er een muzikaal intermezzo.

Kwb Lendelede koos ook bewust om zichtbaar te zijn. De wandeling liep door de Lendeleedse straten en ook onze stopplaatsen waren in de nieuwere wijken.

De verschillende deelorganisaties hadden elk een stop die ze moesten verzorgen. Okra zorgde voor koffie en taart en een fanfare die de rest van de wandeling meeliep. Femma deelde ijsjes uit met een lokale accordeonspeler. ‘s Avonds was er een optreden van Beweging.net.

Kwb nam het iets grootser op. Ze zorgden voor jong dj-talent, oliebollen, een multicultureel hapje, een bar, kubb-initiatie, de mogelijkheid om muziek (CD, platen…) te kopen…

Kwb koos ervoor om onze stopplaats ook open te trekken wat tijden en mensen betreft. Zo waren zij aanwezig in de wijk en was er drank en animatie tussen14u en 18u. Zo konden de mensen van de wijk, nieuwsgierigen en jonge gezinnen komen kubben, genieten van lokaal DJ-talent, iets drinken…

Zo creëerde kwb op een zaterdagnamiddag een klein festivalletje op een grasveld vaneen nieuwe wijk. Je bent zichtbaar en wekt de nieuwsgierigheid van mensen. Door de samenwerking met het grotere geheel van de wandeling van beweging.net heb je op het moment dat ze stoppen bij jou al zeker van een groep mensen en daarnaast bereik je de achterban van de mensen die je aanspreekt voor de muzikale omkadering, het aanmaken van de flyer… Nog een tip: maak gebruik van lokaal talent!

Contact

Meer info: Lut Polfliet – polfliet.lut@gmail.com