Nachtzoektocht

Vroeger organiseerde kwb Lommel Kattenbos jaarlijks een dropping: je vroeg een bevriende vrachtwagenchauffeur of hij wou rijden en iedereen nam plaats achter in de trailer. De tijden zijn veranderd en gelukkig maar. Maar hoe drop je 100 mensen zonder een dure bus te moeten huren?

Vroeger organiseerde kwb Lommel Kattenbos jaarlijks een dropping: je vroeg een bevriende vrachtwagenchauffeur of hij wou rijden en iedereen nam plaats achter in de trailer. De tijden zijn veranderd en gelukkig maar. Maar hoe drop je 100 mensen zonder een dure bus te moeten huren?

Kwb Kattenbos vond de oplossing: ze schakelden over naar een nachtzoektocht.

Voor deze activiteit werken ze samen met de Chiro. Hun lokaal is gelegen aan de rand van het dorp, tegen de bossen. Ze stippelen een route uit aan de hand van coördinaten. Op de plaats van de aangegeven coördinaten hangen de coördinaten van het volgende punt en een vraag/opdracht.

Aangezien er met coördinaten gewerkt wordt, moet iedereen een GPS of een smartphone bij hebben. En een zaklamp is uiteraard ook bijzonder handig!

Groepen vertrekken om de 5 minuten. De ene groep vertrekt linksom, de andere rechtsom. Zodat er een gat zit tussen 2 groepen van 10 minuten. Tussen 19u en 23u kunnen alle groepen zo vertrekken. Inschrijven kan (voor het vlotte verloop), maar ook wie niet inschrijft kan deelnemen. Zij moeten dan wel wachten tot er een plaats vrij is.

Op de vertrek – en de aankomplaats wordt het nodige eten en drinken voorzien.

Meebrengen: zaklamp, smartphone of Gps,…

Meer info: Kwbkattenbos.besecretaris@kwbkattenbos.be of medard.verstraeten@telenet.be