Bier geocache

Geen zaklampentocht of sms-stadsspel dit jaar voor kwb Dendermonde. We zoeken een ander soort technologie op: de wandel-gps.

We gebruiken dit toestel om in Dendermonde ‘geheime’ plekken te vinden, waar je biersoorten proeft.

Geen zaklampentocht of sms-stadsspel dit jaar voor kwb Dendermonde. We zoeken een ander soort technologie op: de wandel-gps.

We gebruiken dit toestel om in Dendermonde ‘geheime’ plekken te vinden, waar je biersoorten proeft.

Via techniek van geocache zoeken deelnemers naar een verborgen proeflocatie.  Op deze proeflocatie proeven de deelnemers 2 bieren (proefglaasjes van 10 cl). Zij raden naar juiste naam van het bier en vullen hun keuze in op een antwoordformulier. In principe is dit geen snelheidswedstrijd (zo snel mogelijk eindlocatie bereiken en deelnameformulieren afgeven), wel een gezellige formule om enkele lekkere biertjes te proeven via een ‘nieuwe’ techniek.

Iets meer uitleg

Geen zaklampentocht of sms-stadsspel dit jaar. We zoeken een ander soort technologie op: de wandel-gps. (Ook als app verkrijgbaar.)

We gebruiken dit toestel om in Dendermonde ‘geheime’ plekken te vinden. Op die plaatsen kan je biersoorten proeven. Op je antwoordblad noteer je de naam van het bier dat je denkt te herkennen.

Voor je op pad gaat, leren we je kort met de wandel-gps werken. Als je zelf over zo’n toestel beschikt, mag je ook dat gebruiken. Anders leen je er één van ons.

Het is ook mogelijk om met gps-app op een smartphone te werken, maar dat is mogelijk minder nauwkeurig en wat omslachtiger dan een echte wandel-gps.

Met gps-coördinaten sturen we je door Dendermonde. We doorkruisen niet alleen de binnenstad, ook veldwegels kom je tegen. Naaldhakken en sandalen laat je dus beter thuis en trek stevige schoenen aan! Zorg ook dat je een zaklamp bij hebt. Je kan immers onverlichte baantjes tegenkomen of moet soms in donkere hoekjes zoeken.

Voor wie het begrip ‘geocache’ niet kent: da’s niet zo moeilijk. Een geocache is een schat die ergens verstopt ligt en die je via de opgegeven coördinaten kunt vinden. Het is niet de bedoeling de schat mee te nemen. Je haalt een voorwerp uit de doos, maar stopt er zelf ook één in. De doos bevat ook een logboek, waar je je ervaringen in mag schrijven. Meer informatie vind je op geocaching.be.

In ons spel stuurt de schat je naar een plaats in Dendermonde: een deurpost, riooldeksel, auto, boom, brievenbus, paaltje, bloembak, … Daar vind je een aanwijzing die je naar de bierstand voert. Daar krijg je een proevertje en raad je welk bier dat is. En dan op naar de volgende…

Afsluiten doen we in de Mariakring: wie wint, maar vooral: wie heeft nog dorst?

Downloads

Contact

Meer info: Joost Pinoo – joost.pinnoo@kwbdendermondecentrum.be

Tags: