Kampeerweek

Tien dagen kamperen met gezinnen op een bivakterrein, een heus kamp voor de kwb-afdeling. Deze activiteit heeft een grote traditie in de afdeling en werd vorig jaar voor de 31e keer georganiseerd. Meerdere generaties kwb-leden nemen deel aan dit kamp van kwb Deurne St. Rochus.

Tien dagen kamperen met gezinnen op een bivakterrein, een heus kamp voor de kwb-afdeling. Deze activiteit heeft een grote traditie in de afdeling en werd vorig jaar voor de 31e keer georganiseerd. Meerdere generaties kwb-leden nemen deel aan dit kamp van kwb Deurne St. Rochus.

Men zegt wel eens dat kwb de Chiro voor volwassenen is. De kwb stadsafdeling in Deurne,Antwerpen brengt deze kwb visie al meer dan 30 jaar in de praktijk.In 2019 ging deze afdeling, die naar eigen zeggen zorgt voor een Keitoffe Warme Buurt, voor de 31emaal op kamp.

Eind augustus zijner geen jeugdbewegingen meer op kamp en is er volop keuze in bivakplaatsen die enkele weken daarvoor nog door Scouts en Chiro bezet werden. Deze bivakplaatsen hebben sanitaire voorzieningen, een keuken en één of meerdere lokalen. Tenten of caravans worden door de deelnemers meegenomen.

Deze activiteit heeft de afdeling geen windeieren gelegd. Ze bereiken heel wat gezinnen die met kinderen deelnemen aan de activiteiten. De mond aan mond reclame doet zijn werk en gedurende de jaren is deze activiteit de basis geweest voor het instromen van nieuwe leden én bestuursleden.

De kampeerweek biedt tevens de mogelijkheid voor jonge en minder jonge gezinnen (want alle generaties zijn aanwezig op de kampeerweek) een leuke vakantie te hebben voor een aantrekkelijke prijs. Bij heel wat gezinnen is deze week het hoogtepunt van de kwb werking waar samen naar uitgekeken wordt.

Het credo van de week is eenvoudig: niets moet en (bijna) alles mag. Er wordt op voorhand geen volledig uitgewerkt programma samengesteld. Tijdens de week worden afspraken gemaakt, taken verdeeld en uitstappen of activiteiten gepland. Deelnemen mag maar moet niet. Uiteraard is er de cultuur dat iedereen zijn steentje bijdraagt om alles goed te laten verlopen.

Enkele klassiekers komen elk jaar wel terug zoals een BBQ, spaghetti-avond, kaas-en-wijnavond, een fietstocht, uitstappen naar bezienswaardigheden in de buurt, een bonte avond, … . Het verslag dat je leest in hun raakje geeft een goed overzicht van het verloop van een kampeerweek.

Door de jaren heen heeft de afdeling wel geïnvesteerd en een aantal materialen verzameld zoals tenten, BBQ een kookgerei. Ook kunnen ze rekenen op enkele trouwe deelnemers die onder andere het transport van materialen op zich nemen.

De kwb afdeling zorgt voor de basis voorbereidingen van het kamp (zoektocht locatie,inschrijvingen, materialen en aankopen). Enkele weken voor het kamp organiseert men een “tentencontrole” met etentje voor alle deelnemers, en worden ook de eerste afspraken gemaakt of taken verdeeld.

Maar 30 jaar geleden is men klein begonnen met een zot idee: wat als we nu eens op kamp gaan? Momenteel is deze activiteit de basis voor een (h)echte buurt in de stad. Hun Keitoffe Warme Buurt maken ze met deze activiteit meer dan waar.

KAMPEERWEEK IN LEISELE

Van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september, vertoefde onze keitoffe KampeerWeekBende in het West-Vlaamse Leisele, in de Pannenhoeve aldaar. Het was al het 31ste jaar op rij dat KWB Sint-Rochus ging kamperen, en het was weer eens reuzetof. Aan het einde van de Hete Zomer 2018 kregen we toch wat meer normaal weer, zowat alles was erbij: veel wind, windstil, zon, regen, warm, koud… Plezant was ‘t in ieder geval: het werd een rustige tiendaagse met toch een aantal toffe activiteiten: wandelen, fietsen, uitstapjes naar zee en in de omgeving, een rondje in een kabellift, heerlijke etentjes, leuke avondactiviteiten… Vooral ook de positieve ingesteld en toffe samenwerking van een geweldige groep KWB’ers maakte er weer eens een onvergetelijk evenement van! Zijn wij de Keitoffe Warme Bende van Sint-Rochus? Ge moogt gerust zijn!!!

Contact

Meer info: Kwb Deurne Sint Rochus – kwbsintrochus@gmail.com