Sprookjessprokkeltocht

De sprookjessprokkeltocht is een gezellige familiewandeling, georganiseerd door KWB Droeshout Goegezind.

De wandeling is voor de kinderen ingekleed als een queeste om de gebroeders Grimm te helpen. Al hun sprookjesboeken zijn gestolen door zingende rovers! Tijdens hun tocht komen ze de Bremer stadsmuzikanten tegen die hen helpen de boeken terug te vinden , samen met de Haan die ook ontvoerd was door de rovers.

De tocht gaat door het bos waar op verschillende stops, het verhaal verteld wordt. De stops zijn aangekleed als een restaurant, een tennisplein, een bushalte en een zeekapitein. Op elke stop wordt aan de hand van een toneeltje het verhaal verteld. De kinderen krijgen kleine opdrachten om de gebroeders Grimm te helpen hun sprookjesboeken terug te vinden.

Belangrijk bij de uitwerking van deze activiteit is veel aandacht te besteden aan het herwerken van het originele sprookje en de aankleding van de diverse toneeltjes.

Contact

Meer info : Liesbeth Heyvaert, bestuur@goe-gezind.be