Yoga met ouder en kind

Samen met je (klein)kind yoga doen heeft heel wat voordelen: samen bewegen, samenwerken, aandacht voor elkaar, samen plezier hebben, algemene ontwikkeling (evenwicht, concentratie, ontspanning, ademhaling, …. ).

Kwb Kwaadmechelen slaat de handen in elkaar met FijnZijn voor de organisatie van 3 zondagochtenden (van 10u30 tot 11u30).

Kwb Kwaadmechelen slaat de handen in elkaar met FijnZijn voor de organisatie van 3 zondagochtenden (van 10u30 tot 11u30).

Eén van de ouders in de plaatselijke school gaf yoga-les voor kinderen en was recent gaan experimenteren om dit samen met ouders te doen.  Toen een bestuurslid dit hoorde vertellen is deze er dadelijk op ingegaan om dit samen met kwb te organiseren.

Een goede wisselwerking want de begeleidster had reeds wat naam gemaakt in het genre en bracht deelnemers aan die op deze manier kennismaakten met kwb en anderzijds leden die met hun (klein)kind deelnamen en zo met yoga kennismaakten.

De afdeling voerde ook een kwb-tarief in om deelnemers aan te moedigen om lid te worden.  De prijzen waren 12 euro per les (of 11 euro als je aan 3 lessen deelnam). Voor leden was het 10 euro per les (of 9 euro als je aan de 3 lessen deelnam).

De afdeling verdiende in centen niets aan deze activiteit. Er konden steeds maximaal 10 ouders en 10 kinderen deelnemen.

De locatie hebben ze gratis kunnen regelen met de parochie; een zaaltje dat vooral dienst doet als vergaderzaal en repetitielokaal voor het zangkoor en plots een totaal andere bestemming kreeg.

De locatie (veel lichtinval) was ideaal om tijdens een zondagochtend aan yoga te doen.  De afdeling koos voor een zondagochtend omdat dit een moment is dat gezinnen vaak nog tijd hebben en wel eens even tot rust willen komen.  Ze hebben 3 maanden na elkaar telkens 1 lesje laten doorgaan.

Omdat er veel vraag kwam om het opnieuw te organiseren (de lessen waren steeds volzet) hebben ze ook dit voorjaar weer 3 lesjes geprogrammeerd (maart, april en mei, 1 per maand). Voordeel is ook dat hier sociale media ideaal is als reclamekanaal, omdat je de specifieke doelgroep er vrij eenvoudig op kan terugvinden.

Deze ploeg wil zich (nog) meer gaan profileren als gezinsvereniging door activiteiten voor ouders met kinderen uit te werken.

Binnenkort organiseren ze bvb. in samenwerking met de ouderraad en in de school EHBO in het gezin. Ze gaan een Bengeldag (enkel voor vaders en hun kinderen) proberen op poten te zetten en een uitstapdag in de Olmense zoo staat ook op hun kalender. Recent organiseerden ze Sint aan huis en zijn ze begin dit jaar gaan Driekoningenzingen.
Samen met je (klein)kind yoga doen heeft heel wat voordelen: samen bewegen, samenwerken, aandacht voor elkaar, samen plezier hebben, algemene ontwikkeling (evenwicht, concentratie, ontspanning, ademhaling, …. ).

Contactgegevens