Kwb-café

Een 10-tal jaar geleden werd gestart met een maandelijks KWB café. Doel was en is dat leden en hun gezin mekaar op een vast moment kunnen treffen in een gezellige sfeer met een gevarieerde activiteit. We stellen ons KWB café ook open voor niet leden, die op die manier de KWB beter kunnen leren kennen.

Een 10-tal jaar geleden werd gestart met een maandelijks KWB café. Doel was en is dat leden en hun gezin mekaar op een vast moment kunnen treffen in een gezellige sfeer met een gevarieerde activiteit. We stellen ons KWB café ook open voor niet leden, die op die manier de KWB beter kunnen leren kennen.

Ons KWB café gaat door telkens op de derde donderdagavond van de maand, steeds in hetzelfde lokaal. Naast de gelegenheid om te genieten van een drankje, wordt er dus telkens een activiteit voorzien. Het kan gaan om inhoudelijk thema vb. “Alles begint met water”, 50 mythes rond gezonde voeding, gebruik van de AED.

Op een ander moment spelen we een minder gekend gezelschapsspel en krijgen de aanwezigen de nodige uitleg vb. regenworm, skip-bo, digitale “Kahoot-quiz”. Ook minder gekende kaartspelen komen aan bod vb. kingen.

Tijdens de lente- en zomermaanden spelen we wel eens een buitenspel vb. kubb of mölky. Er zijn ook themamomenten vb. kerst- en nieuwjaarcafé en elk jaar houden wij een juniorcafé met een specifiek programma vb. zelf pizza’s bakken, een insectenhotel maken, een schattenjacht met smartfone.

Er is ook een fietstocht of wandeling voorzien met bezoekje vb aan een bio-fruitteler of het asielcentrum in Menen. De aanwezigheid varieert tussen de 10 tot 40 volwassenen en huisgenoten.

Verantwoordelijke : Jacques Dufourmont – e-mail : jacquesdufourmont@skynet.be