Tweedehands fietsenverkoop

Kwb Pelt-Centrum houdt jaarlijks de eerste zondag van september een 2de hands fietsenverkoop op de speelplaats van de lagere school. Op 15 jaar tijd werden zo meer dan 1000 fietsen verkocht!

Kwb Pelt-Centrum houdt jaarlijks de eerste zondag van september een 2de hands fietsenverkoop op de speelplaats van de lagere school. Op 15 jaar tijd werden zo meer dan 1000 fietsen verkocht!

Het idee is simpel, in de voormiddag brengen de verkopers hun fiets binnen en laten deze registreren. In de namiddag worden de fietsen verkocht door de kwb. In de vooravond kunnen de verkopers hun geld of onverkochte fiets komen terughalen. Ook enkele handelaars verkopen er hun 2de handsfietsen, maar zijn dienen de zelfde regels te volgens als de particulieren. Voor kwb is dit naast een financiële activiteit vooral een activiteit om naambekendheid te verwerven.

Kwb vraagt €1 per fiets inschrijvingsgeld om te voorkomen dat mensen hun fietsen aan overdreven prijzen aan bieden, want je weet nooit of iemand men zou kopen. Ook vraagt de kwb 10% commissie. In 2018 verkochten ze zo’n 65 van de 130 fietsen. Het aanbod is zeer divers: kinderfietsen, kotfietsen, elektrische fietsen, MTB’s, koersfietsen maar ook een go-cart, fietskar, aanhangfiets en fietsstoeltjes.

Je ziet ouders ’s morgens een te kleine fiets binnenbrengen en ’s namiddags een grotere fiets kopen. Ook studenten vinden hier een kotfiets. Om 13u stipt begint de verkoop en plakken de geïnteresseerden al met hun neus tegen de poort om toch maar de eerste keuze te hebben.

Kwb Pelt-Centrum beperkt het enkel tot fietsenverkoop. Maar men zou dit kunnen uitbreiden met Workshop fietsen herstellen, fietsen graveren, fietsencontrole door politie, rijles elektrische fiets, Startmoment Start-to-bike, verkoop fietstoebehoren, verkoop van eten en drinken,…

Belangrijk is de goede registratie van aanbod, verkoop en afhalen van de fietsen. En duidelijke afspraken die stip nagekomen worden. Dit om discussies te vermijden. Meer hierover in bijlage.

Download

Draaiboek – download

Meer info

Kwb Pelt,  Johan Camps: campsjohan@gmail.com