Muziekinitiatie

Goegezind – KWB Droeshout organiseerde een muziekinitiatie voor kleuters: een activiteit die niet voor de hand ligt, maar wel bijzonder succesvol was!

Goegezind – KWB Droeshout organiseerde een muziekinitiatie voor kleuters: een activiteit die niet voor de hand ligt, maar wel bijzonder succesvol was!

Tien zaterdagnamiddagen op een rij leren kinderen op een spelende manier kennis maken met muziek. Ze zingen liedjes, knutselen omtrent de verschillende instrumenten en leren de muzieknoten.

Het idee ontstond bij het bestuur omdat één van de bestuursleden een zus had die lerares is in het muziekonderwijs. Helaas kunnen kindjes daar pas vanaf hun 6 jaar terecht. En dus wilde de afdeling iets doen voor de jongere kleuters: de muziekinitatie was geboren!

Hoewel de ambitie hoog was, bleek het een schot in de roos te zijn. De interesse was groot: uiteindelijk ging de reeks van start met 12 kleuters! Hiervoor werd ook wel de nodige reclame gemaakt via Facebook, Instagram en het verspreiden van flyers.

En ook de inhoud van activiteit was een succes. De reacties van de ouders op de facebookpagina van de afdeling liegen er niet om: “Ik nam een enthousiast meisje mee terug, ze heeft nog een heel weekend nagezongen!” – “Super!!”…

Meer info

Foto’s en meer info over de reeks zijn te vinden op de facebookpagina van de afdeling.

Meer info over de activiteit – bestuur@goe-gezind.be