Etapastocht

Kwb Desselgem organiseerde een etapastocht: een activiteit met het concept van “komen eten” maar met kleine gerechtjes in uw eigen huiskamer.

Kwb Desselgem organiseerde een etapastocht: een activiteit met het concept van “komen eten” maar met kleine gerechtjes in uw eigen huiskamer.

Men schrijft vooraf in voor een culinaire tocht doorheen de plaatselijke gemeente. Je weet niet op voorhand waar en bij wie je zal terecht komen.

Deelnemers schrijven in per koppel en bereiden zich voor op het serveren van een drankje en 2 kleine gerechtjes (tapas) aan 3 gastkoppels. In ruil worden ook zij uitgenodigd op 3 verschillende adressen. Na elke bijeenkomst gaat ieder koppel elk naar een andere bestemming. We streven er dus naar om zoveel als mogelijk “nieuwe” ontmoetingen te creëren tijdens de tocht(en). Elk bezoek wordt beperkt tot 45 min, zo is er telkens nog een kwartiertje om naar het volgend adres te geraken.

Kort voor aanvang van de Etapas-tocht ontvang je het adres van de eerste bestemming in uw brievenbus, de andere bestemmingen worden tijdens de tocht gegeven.

Het lijkt allemaal heel ingewikkeld maar met een goede voorbereiding merkt niemand daar iets van en is het gewoon een opeenvolging van leuke ontmoetingen en lekkere proeverijen.

Op het einde komen alle deelnemers nog eens samen (in ons geval was dat in het Sportkaffee van Desselgem) voor een koffie en dessert en vooral om nog eens gezellig met heel de groep de ervaringen te bespreken terwijl we genieten van afsluitend drankje (zie foto).

Alle deelnemers zijn telkens zeer enthousiast en doen jaarlijks opnieuw mee. De grootste uitdaging is om nieuwe mensen te bereiken. Daarom dat we dit jaar een oproep deden aan de deelnemers van de voorbije 5 jaar om zelf reclame te maken en nieuwe koppels aan te brengen. In ruil was de deelname zowel voor hen als voor het nieuwe koppel helemaal gratis (ipv 5€/pers). Hierdoor konden we dit jaar toch weer 4 nieuwe koppels verwelkomen.

Doordat de verplaatsingen lokaal gebeuren (binnen dezelfde gemeente) kan het gemakkelijk allemaal met de fiets.

Een bijkomend voordeel is dat ook de organisatoren perfect kunnen deelnemen aan de activiteit.

Door de formule bereiken we vooral mensen die open staan voor sociale contacten, houden van lekker eten en drinken en van verassingen: ambiance verzekerd!

Meer info

Kwb Desselgem – Raf Clauws – Raf.clauws@bekaert.com