Bezoek pcfruit

Kwb Eksel trok met zo’n 25 leden naar pcfruit, gekend als proefcentrum voor de fruitteelt, als jaarlijks bedrijfsbezoek.

Kwb Eksel trok met zo’n 25 leden naar pcfruit, gekend als proefcentrum voor de fruitteelt, als jaarlijks bedrijfsbezoek.

De afdeling aan het woord

Tijdens een korte rondgang langs de proefvelden, serres en frigo’s kregen we een beeld van de moderne fruitteelt. Het zou de nacht van ons bezoek wel eens kunnen vriezen dus ging er veel aandacht naar vorstbestrijding, vuurpotten, warmtekanonnen, beneveling.

‘De vijand van onze vijand is onze vriend’: was het motto van onze gids. Hij vertelde over testopstellingen met nestkastjes, hagen,insectenhotels om de nuttige vogels en insecten aan te trekken om zo de schadelijke insecten op een biologische wijze te verdelgen.

De uitstap werd afgesloten met een bezoek aan de buren. Onder een stralende zon, op het terras van brouwerij Bink, werd er nog druk nagekaart bij een Kriek Bloesem of Bink Bloesem.

Praktisch

Contactpersoon kwb Eksel – Jan Jansen – johannes.jansen@proximus.be

Bezoek pcfruit kan je aanvragen via https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/pc-fruit/

Een gids kost €60.

Wij hebben enkel een terrasje gedaan bij brouwerij Kerkom. Het is mogelijk om hier ook een rondleiding te krijgen. Vanaf 10 personen, €4/pp inclusief consumptie. Meer info en aanvragen via https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/brouwerij-kerkom/


Tags: