Bezoek Duinkerke

Kwb Ardooie bezocht Duinkerke en leerde drie verschillende steden in één stad kennen.

Kwb Ardooie bezocht Duinkerke en leerde drie verschillende steden in één stad kennen.

Duinkerke bezoeken? Dan maak je in Frans-Vlaanderen, in ‘le Nord’, net over de Belgische grens, kennis met drie keer een ‘stad’. Er is Duinkerke als toeristenstad, als havenstad en als badstad. Het wordt hoe dan ook een wandeling vol afwisseling.

Aankomst in Duinkerke omstreeks 9.45 u aan de Quai Freycinet, Avenue de l’université. Daar is een ruime, gratis parking voorzien.

We wandelen tot aan een typisch Frans caféetje en genieten van een koffie. Van daaruit start onze wandeling langs het water van de dokken, van een kanaal en van de Noordzee richting Malo-Les -Bains. Op een zucht van het strand en in het midden van de beeldentuin bezoeken we het LAAC. De rijke collectie biedt een overzicht van de kunst van de jaren 40 tot 80 in meer dan 1500 topwerken.

Rond 14 u trekken we richting centrum Malo-Les-Bains vooral gekend voor zijn typische luxueuze villa’s begin 20steeeuw. De wandeling brengt ons naar het historische centrum van Duinkerke. We houden halt bij de belangrijkste gebouwen en monumenten : de Leughenaer, het Belfort, kerk Saint-Eloi, Stadhuis, standbeeld Jean Bart….

Na een fris pintje wandelen we door de winkelstraat tot aan de haven. Daar bezoeken we het Musée Portuaire. We maken een rondgang doorheen de maritieme geschiedenis van Duinkerke. Met maquettes, foto’s, werktuigen en info kom je heel wat te weten over het leven in de haven, vroeger en nu. Echt een aanrader…We bewonderen de museumschepen en rond 18 u bereiken we het restaurant voor ons avondmaal.

‘Les 3 brasseurs’ beschikt over een eigen brouwerij en het spreekt voor zich dat bierproeven daarbij hoort.

Meer info

Kwb Ardooie – Koen Claus – kwbardooie@hotmail.be