Bezoek aan de brandweer

Kwb Wijshagen bracht een bezoek aan de brandweerkazerne van Bree.

Kwb Wijshagen bracht een bezoek aan de brandweerkazerne van Bree.

De mannen van Kwb Wijshagen brachten een bezoek aan de brandweerkazerne van Bree, een post van hulpverleningszone Noord-Limburg. We waren die woensdagavond met 20 kwb’ers present. We werden er ontvangen in het cafetaria voor een spectaculair filmpje over de taken van de brandweer. Daarna werden we in 2 groepen door de kazerne rondgeleid. We werden uitgebreid rondgeleid door vrijwillige brandweermannen die hun uitleg aanvulden met leuke anekdotes. We kregen alles te zien: de meldkamer, het wagenpark, de uitrusting, trainingsmogelijkheden.

We overwegen deze activiteit in de toekomst nogmaals te doen maar dan met de kinderen, die zullen zeker onder de indruk zijn van het brandweermateriaal.

Ook in het kader van de nieuwe Vlaamse richtlijn die rookmelders verplicht in alle woningen vanaf 1/1/2020 is dit bezoek interessant. Zo kunnen we de uitleg rond rookmelders koppelen aan een leuk bedrijfsbezoek.

Meer info

Meer info regelgeving rookmelders: https://www.vlaanderen.be/publicaties/rookmelders-2019-1

Meer info over de activiteit: Jo Vande Weyer – jo.vandeweyer@kwb.be