Gent : een virtuele wandeling van 150 jaar

Kwb Luchteren/Baarle kreeg een virtuele gidsbeurt door het vroegere Gent.

Kwb Luchteren/Baarle kreeg een virtuele gidsbeurt door het vroegere Gent.

Aan de hand van historisch beeldmateriaal maakten we een virtuele wandeling door Gent. We kregen beelden te zien die terug gingen tot het begin van de fotografie. Daarbij vergeleken we hoe het verleden met de hedendaagse toestand. Onze gids bracht verhalen over hoe Gentenaars vroeger leefden.

We zagen Gent evolueren vanaf de jaren 1830 met soms reflecties die nog verder teruggingen. Vaak brachten recentere foto’s heel wat herinneringen terug. Alles gebeurde door middel van een PowerPoint. Het hele verhaal werd opgesplitst in twee avonden.

Meer info

Kwb Luchteren/Baarle – Chris Fermon – c.fermon@telenet.be