Kwb Peulis bezoekt Sven Nys Cycling Center

Op een zonnige zaterdag trok kwb Peulis op uitstap naar Tremelo, om een bezoek te brengen aan het Sven Nys Cycling Center. Met zo’n vijftien ouders, kinderen en grootouders verkenden ze alle hoeken van het centrum.

Op een zonnige zaterdag trok kwb Peulis op uitstap naar Tremelo, om een bezoek te brengen aan het Sven Nys Cycling Center. Met zo’n vijftien ouders, kinderen en grootouders verkenden ze alle hoeken van het centrum.

Onder leiding van gids Karina was er eerst een geleide wandeling langs het buitenparcours: met zowel een veldrit-, bmx- als trialparcours én een single track voor mountainbikes is hier voor ieder wat wils aanwezig. Ook de gebruikelijke hindernissen voor cyclocross (bruggen, trapjes, balken …) zijn talrijk aanwezig, en dat allemaal in een mooie, bosrijke en heuvelachtige omgeving. Na de parcours ging het richting binnenruimtes, voor een bezoek aan het belevingscentrum. Hier vind je onder meer allerhande truitjes en memorabilia van Sven Nys en een historisch overzicht van zijn carrière en overwinningen, maar ook een interactieve ruimte waar je op de fiets je eigen wattage kan meten met dat van profrenners.

Ook een aantal fietsen staan opgesteld, waarover je op bijbehorende schermen allerlei technische informatie zoals bandenspanning en soort banden kan vinden.

Na het bezoek schoten de kinderen in actie: met hun meegebrachte mountainbikes stoven ze over de glooiende cross- en mtb-piste, terwijl de volwassenen konden genieten van een glas Eetcafé Velo met een terras dat uitkijkt op het parcours.

Meer info

Kwb Peulis – sbellen26@gmail.com