Internationale bierquiz

Kwb Oostende Mariakerke scoorde met een zelfgemaakte quiz met tussendoor proeven van internationale bieren.

Kwb Oostende Mariakerke scoorde met een zelfgemaakte quiz met tussendoor proeven van internationale bieren.

Drie opvallende deelnemers: via Uit in Oostende hadden drie Engelsen de weg gevonden naar de quiz. Maar op een quiz met bieren, kan de taalbarrière uiteraard geen probleem zijn: ze waren meer dan welkom!

De rode draad: bieren, het jaarprogramma van onze kwb-afdeling en Nepal/Wereldsolidariteit. Enkele van de vragen: wat zijn de voordelen van bier in blik, plaats de 10 verschillende biersoorten bij het juiste land,…

Tussen de verschillende quizrondes door, werd er natuurlijk ook geproefd: Chang Classic (Thailand), Steam Brew IPA (Duitsland), verschillende soorten Birra Dolomiti (Dolomieten, jaja…), Wendelinus Blond (Elzas).

En onze Engelse vrienden? Die zijn na de quiz nog een pintje gaan drinken in de buurt…

Meer info

Kwb Oostende Mariakerke – Jozef Phlypo – jozefphlypo962@gmail.com