Aan de slag met stof en kleur

Bij KWB Sint-Antonius-Zoersel stond in oktober een modieuze activiteit op het programma: een workshop kleuranalyse, onder leiding van kleurenconsulente Maria Jansen van Amazing Colors.

Bij KWB Sint-Antonius-Zoersel stond in oktober een modieuze activiteit op het programma: een workshop kleuranalyse, onder leiding van kleurenconsulente Maria Jansen van Amazing Colors.

Het idee om de workshop te organiseren groeide vanuit de naaigroep De Tetterende Tiretten binnen de KWB-afdeling. Die dames trekken er regelmatig samen op uit naar stoffenbeurzen of -winkels, waar ze overspoeld worden door het grote aanbod aan kleuren en texturen. En dan gebeuren er helaas wel eens miskopen, een voor velen waarschijnlijk herkenbaar is. Met de herfst- en wintercollecties vonden de Tetterende Tiretten het dan ook hét ideale moment om een avond in te richten waarin ze zich konden verdiepen in de wereld van kleuren.

Warm of koud?

Na een inleiding over de kracht en betekenis van kleuren, werden er tijdens de pauze, volledig in het thema, kleurrijke en overheerlijke hapjes gepresenteerd, homemade door een van de Tiretten.

Na de pauze kwamen er heel wat stoffen op de tafels liggen en werd er in kleine groepjes gediscussieerd over welke warm dan wel koud waren. Moeilijker dat je denkt!

Dit vormde de overgang naar de indeling van verschillende types volgens de seizoenen: lente, herfst, zomer, winter. Drie factoren spelen een rol bij het bepalen van je type: je huidtint, je oogkleur en je (originele) haarkleur. Toch is het niet altijd een zwart-witverhaal, aangezien veel mensen een mengeling zijn van twee of meer types. Wegens gebrek aan tijd kon niet op elke deelnemer een volledige analyse worden toegepast, al mocht bij wijze van voorbeeld één dame hier wel van genieten.

Maria Jansen is er zeker in geslaagd om ons te overtuigen van de effecten op onze verschijning als we de juiste kleuren dragen!

Meer info

Contactpersoon: Lia Van De Water, lia.van.de.water@telenet.be