Workshop strip- en cartoontekenen

In november organiseerde KWB Zichem haar eerste workshop ‘Strip- en cartoontekenen met Tom’, waarvoor de vijftien beschikbare plekjes in een mum van tijd volzet waren.

In november organiseerde KWB Zichem haar eerste workshop ‘Strip- en cartoontekenen met Tom’, waarvoor de vijftien beschikbare plekjes in een mum van tijd volzet waren.

Onder de deskundige leiding van lokaal kunstenaar Tom Corten leerden de kinderen en jongeren hoe ze met potlood en papier aan de slag konden. Maar hoe leer je een hand, kat, hond, slang of olifant… tekenen? Of tekenen met cijfers? Tom legde het uit aan de hand van een stappenplan en enkele door hemzelf gemaakte ‘voorschetsen’ voor de deelnemers. In groep werd door de deelnemers gekozen om de strip ‘De kerstman op een tropisch eiland’ te realiseren. Er zaten duidelijk een aantal knappe kunstenaars in spe aan tafel!

Tot slot werd nog het thema ‘cartoontekenen’ aangepakt, of zoals Tom het samenvatte: een strip in één beeld samenballen. De resultaten mochten gezien worden. Deze eerste workshop zal vast en zeker een vervolg kennen in 2020!

Meer info

Contactpersoon: Karel peeters, secretariaat@kwbzichem.be