Geefcafé kwb Lendelede

We organiseren als kwb Lendelede nu al 3 jaar het geefcafé. Dit gaat door eind augustus tijdens het weekend van Lendelede Kermis.

We organiseren als kwb Lendelede nu al 3 jaar het geefcafé. Dit gaat door eind augustus tijdens het weekend van Lendelede Kermis.

We organiseren dit de zaterdag namiddag omdat we zien dat dit een rustig moment is. Dit kan natuurlijk ook perfect op een zondagnamiddag worden georganiseerd.

Van 11u tot 12u zamelen we in en van 13u tot 16u30 kan er worden opgehaald. Het gaat door in openlucht en voor het gemeentehuis. We zijn dus zichtbaar en proberen zo veel mogelijk passanten te bereiken.

TIP: zorg voor een locatie dichtbij indien het weer zou tegenvallen. Het is en blijft België ?

De eerste bedoeling is het thema duurzaamheid in de kijker te plaatsen en een signaal geven aan de wegwerpmaatschappij. Zo zien we dat heel wat gerief wordt binnengebracht en ook 1/3 van het gerief op die dag ook een nieuwe eigenaar krijgt! De rest gaat naar de kringwinkel. Omdat de milieudienst ons gunstig gezind was en ze daarin een mogelijkheid tot samenwerking zagen mogen we de ruimte en heel wat materiaal kosteloos gebruiken.

We proberen natuurlijk ook het ontmoetingsaspect in de kijker te stellen met een terras-café waar de mensen kunnen babbelen over wat ze hebben gevonden…

In de namiddag wordt vanuit de jeugddienst een optreden voorzien. We trachten dus de mensen op te vangen op ons geefcafé na het optreden en de kindjes kunnen nog iets kiezen uit het overgebleven speelgoed ?

TIP: werk samen met de milieudienst van de gemeente. Zo kan je breder promotie maken en heb je kans dat zij ook een deel van de kosten dragen of faciliteren bij de zoektocht naar locaties en materiaal.

Meer info

Hannes Delaere – hannes.delaere@kwb.be