kwb Rekkem organiseerde een digitale bierproefavond

Vorige vrijdag organiseerde KWB Rekkem haar jaarlijkse “bierproefavond” rond het thema “drink ensemble”.

Vorige vrijdag organiseerde KWB Rekkem haar jaarlijkse “bierproefavond” rond het thema “drink ensemble”. Wegens de coronamaatregelen kon dit niet in groep gebeuren zoals gewoonlijk. Een alternatief was om dit “online” te doen via de computer. 21 gezinnen schreven zich, samen goed voor een 35-tal deelnemers.  De keuze van bieren viel op Paljas, L’arogante, Enfant Terriple, Dulle Teve en Boerke. In samenwerking met  de drankcentrale “Prik en Tik” uit Lauwe werden bierpakketten klaargemaakt die door de deelnemers konden afgehaald worden.  Aan de pakketten werd door hen zelfs een degustatieglas toegevoegd. Iedereen zorgde echter zelf voor de nodige hapjes.

De bierproefavond werd door de deelnemers erg gesmaakt, mede door de inzet van Jacques Dufourmont, Tom Vandamme, Francis Wermersche en Tom Planckaert die instonden voor de praktische organisatie. Bij elk biertje werd uitleg gegeven over het bier zelf en de bijpassende hapjes of gerechten. Alle deelnemers gingen nadien in breakout rooms om het biertje te bespreken en nadien bij elk biertje een score te geven. Het bier “Enfant Terriple” van brouwerij De Leite uit Oostkamp werd verkozen als beste bier, voorafgegaan aan Paljas en L’Arogante. Het werd een aangename en leerrijke avond waarbij de deelnemers achteraf besloten dat dergelijke activiteiten zeker voor herhaling vatbaar zijn, hopelijk zonder coronamaatregelen.

Meer info

kwb Rekkem