Dierendag kwb Zichem

Een zoektocht op de kinderboerderij.

Kwb Zichem organiseerde de eerste Dierendag”. Het opzet is een mooie wandeling (de afstand is beperkt en aangepast aan de jonge kinderen en hun ouders) annex zoektocht op  een prachtige (kinder)boerderij. Volledig coronaproof werd een prachtig parcours uitgetekend. Volwassenen en kinderen konden tussen 13u en 16u, om de 10 minuten en ieder in zijn eigen bubbel, gewapend met een routekaart de tocht aanvatten. Bij de start kregen alle kinderen een voederzakje voor de dieren met wortels, appels en peren. Zij mochten zelf kiezen aan welke dieren zij wat lekkers wilden geven. Het thema van het verhaal was een wolf die ’s morgens de boerderij was binnengeslopen. De zeven geitjes hadden zich net op tijd kunnen verstoppen. De kinderen kregen de opdracht de geitjes te helpen terugvinden. Onderweg kwamen ze allerhande dieren van de boerderij tegen. Zo konden zij: konijnen aaien, cavia’s knuffelen, geitjes gluren, kijken hoe een varken in de modder wroet, een paard helpen borstelen … Door middel van een aantal educatieve standjes leerden ze ook meer over de dieren.

Meer info

kwb Zichem – Kim Jacobs – kim_jacobs@hotmail.com