De Kerstman en zijn verloren-pakjes-parcours

Speurzoektocht met vraag- en doe-opdrachten

Bij het overvliegen met zijn slee is de Kerstman enkele pakjes in Loenhout kwijtgeraakt. Als hij ze niet op tijd terugvindt, zullen de kinderen ontgoocheld zijn, maar hij heeft het ook zo druk met alle voorbereidingen voor Kerstmis. Hij doet dan ook een oproep aan de kinderen om te komen helpen met zoeken.
Aan de ingang krijgen de kinderen een afstreepkaart zonder routebeschrijving. Onderweg komen ze vraagopdrachten over Kerstmis tegen. Bij elke vraag worden er drie verschillende antwoordmogelijkheden gegeven. Elk antwoord hangt op een van de drie pijlen, die allemaal in een verschillende richting wijzen. Enkel wanneer je de vragen correct oplost, loop je dus verder in de goede richting.


De route die we deden was 1,5 kilometer lang. Op verschillende plaatsen waren er ook tien doe-opdrachten aanwezig bv. pakjes door een schoorsteen steken, kerstballen gooien …

De pakjes zelf lagen verstopt op de route zodat de kinderen ze konden afstrepen op hun kaart.


Op het einde konden de kinderen op een corona-veilige manier hun afstreepkaart aan de Kerstman geven. Ze kregen ook nog een kleine attentie mee naar huis.
Tip: Het oorspronkelijke idee was om dit gecombineerd aan te bieden met het Blokjesfestival, maar wegens coronamaatregelen kon de binnenactiviteit niet plaatsvinden. Volgend jaar hopen we de combinatie alsnog te kunnen organiseren.

kwb Loenhout – Nadia Don Porto Carero – nadia.donportocarero@outlook.com