De kabouters van kwb Zichem

Wonen er kabouters in Zichem? De kinderen van Zichem zijn er alvast van overtuigd!

Wonen er kabouters in Zichem? Op zaterdag 21 januari kwamen een kleine 100 enthousiaste (groot)ouders en (klein)kinderen naar de 6de pitslampenzoektocht van kwb Zichem om dat geheim te ontsluieren. Buiten was het wat glibberig, maar door de sneeuw wel feeƫriek. De Maagdentoren was voor deze gelegenheid schilderachtig verlicht.

Vol goede moed en gewapend met een zaklamp zochten de deelnemers een met reflectoren afgepijlde route langs de Demerboorden en de donkerste steegjes van Zichem. Er werd gezocht naar kabouters die zich her en der hadden verstopt. Aan elke tussenstop moest een opdracht worden uitgevoerd: kloenkschieten met eikels, uit een kabouterlabyrint ontsnappen, kabouter Bibber niet wakker maken, een kabouter tekenen, schaduwen herkennen, kabouters vangen en de resterende kabouters vinden. Na het slagen in een opdracht mochten de kinderen een mooie sticker uitkiezen om hun paddenstoel te versieren.

Terug aan het beginpunt ontving elke deelnemer lekkere wafeltjes om wat na te knabbelen, maar daarvoor moest nog een kabouter mooi worden ingekleurd.

Alweer een prachtig, gezinsvriendelijk initiatief van kwb Zichem!

Contact: Karel Peeters, secretariaat@kwbzichem.be