Moordmysterie bij kwb Lichtaart

Bij kwb Lichtaart houden ze duidelijk van spanning. Op hun nieuwe activiteit, de Mystery Tour, lieten ze zowel de deelnemers als eigen medewerkers in het ongewisse. “Slechts drie personen wisten hoe de vork in de steel stak,” vertelt Pol, initiatiefnemer en bestuurslid van kwb Lichtaart.

In de voorbije jaren organiseerde kwb Lichtaart zowel de griezel- als paastocht en de afdeling zorgde daarbij steeds voor extra beleving. “Die tochten waren gefocust op kinderen, en ik wilde graag een gelijkaardig concept voor het oudere publiek uitdokteren”, vertelt Pol.  Daarom ging hij bij collega-kwb’ers Dirk en Paul aankloppen. Beide mannen waren helemaal te vinden voor een ‘Mystery Tour’ met ludieke elementen, toneel en de nodige spanning.

Moordmysterie

Op een regenachtige, donkere avond in maart vertrokken 120 deelnemers in 8 groepjes op tocht. Hun doel? De dader van een moord vinden. Op zes verschillende locaties vertelde een verdachte zijn of haar verhaal en bracht dit aan de hand van een kort, ludiek toneel. Misleiding, humor en spanning. De twijfel sloeg toe. Tijdens een tussenstop was er met een lekkere, warme soep in de hand tijd om info uit te wisselen of om elkaar net op het verkeerde spoor te brengen. Op het einde van de tocht bleken slechts vier deelnemers het mysterie te hebben ontrafeld.

Knap werk

De deelnemers waren zeer lovend over de acteerprestaties, organisatie en activiteit. “In het verleden deden we diverse toneelopvoeringen. Paul Vernelen verdiende daar zijn sporen als acteur en regisseur. Hij schreef dan ook met plezier voor ons een Agatha Christie-verhaal en coachte de acteurs, onze verdachten die zelf ook niet wisten wie de moord had gepleegd”, zegt Pol. De Mystery Tour was een activiteit voor zowel leden als niet-leden, en was een schot in de roos. De plannen voor een volgende editie liggen alvast klaar!