Welke activiteiten zetten jullie op het programma?

Op Smaakmakers en in Raak juni konden jullie kennismaken met ons nieuwe aanbod aan activiteiten voor het najaar van 2023 en 2024. Sport, spel, koken, taal, sociale actie, een infoavond … plús alle doorlopers: samen een uitgebreid aanbod waarin elke afdeling zijn gading zal vinden.

Wellicht gaat ook jouw afdeling binnenkort, voor of na de zomer, het afdelingsprogramma voor volgend jaar bepalen. Jouw afdeling ontvangt deze maand samen met de nieuwsbrief twee materialen om je daarbij te helpen.

Invulkalender met de activiteiten

Het drieluik met kalender geeft op één kant een overzicht van alle activiteiten, met een klein woordje uitleg en de prijs. Op de andere kant vind je een kalender voor 2023 en 2024, met weekends, feestdagen en schoolvakanties aangeduid, zodat je op een overzichtelijke manier je gekozen activiteiten in een jaar-planning kan gieten.

Turfblad

Het turfblad komt in de stap daarvoor goed van pas. Om te weten welke activiteiten binnen je bestuur op (het meeste) enthousiasme kunnen rekenen, geef je dit blad door tijdens (of voor) je programmatie. Alle bestuursleden duiden wat zij graag op het programma zetten. Vervolgens tel je, en kan je de (twee, drie, vier …) activiteiten met de meeste liefhebbers inplannen of in gesprek gaan over de resultaten.

Tip: het aanduiden zelf kan je op verschillende manieren doen. Je kan bestuursleden hierin helemaal vrijlaten, het aantal activiteiten bepalen of hen een aantal ‘bolletjes’ geven die ze naar eigen keuze mogen spreiden over de activiteiten. Wie heel enthousiast is over één activiteit kan hier dan meerdere stemmen aan geven.

Ook naar de voorkeuren van je leden, buurtbewoners, sympathisanten … kan je heel makkelijk polsen, met de kwb-poll! Registreer je afdeling, verwijder activiteiten, voeg er toe of verander de volgorde, verspreid je unieke link en download de resultaten in een handige pdf.

En voor alle uitgebreide info kan je uiteraard terecht op de programmasite. Je vindt er ook nog steeds (aanpasbare) promomaterialen (affiche, filmpje, Facebook-banner, …) per activiteit, en extra documenten zoals spelregels.

Nóg meer ideeën nodig, of op zoek naar een specifiek soort activiteit? Check wat andere afdelingen deden én tof vonden op de afdelingsactiviteitensite.