Kwb Lisp-Emblem bezoekt militaire collectie

Kwb Lisp-Emblem bracht een bezoek aan het Gunfire Museum.

Kwb Lisp-Emblem bracht een bezoek aan het Gunfire Museum. De ‘Site Gunfire Brasschaat – WHI’ is een militaire museale site gelegen in Brasschaat, een gemeente die ontegensprekelijk verweven is met het rijke militaire verleden van de Belgische strijdkrachten.

ele eenheden ervan hebben hier een onderkomen gehad, maar bovenal is het de bakermat van de Belgische artillerie. In 2004 werd het toenmalige ‘artilleriemuseum’ en een groot gedeelte van het depot van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis uit het Fort Kapellen samen ondergebracht in de vrijgekomen loodsen aan het oudste Belgische militaire vliegveld in Brasschaat. Dat leidde uiteindelijk tot wat vandaag deze site is, die bestaat uit een rijke collectie die opgebouwd is rond voertuigen en materiaal.

Een gids zorgde voor professionele uitleg.

 

 

 

Tags: