Kwb Hulshout duikt avond in cyclocrossgeschiedenis

Een afgeladen volle zaal bij kwb Hulshout op 10 november. Heel wat geïnteresseerden waren afgezakt om te komen luisteren naar het cyclocrossverhaal van sportverslaggever Christophe Vandegoor en voormalig veldrijden Paul Herygers.

 Als in een tijdscapsule werd het aandachtige publiek terug gekatapulteerd naar de oertijd van het. ontstaan van het veldrijden ergens in Frankrijk, om zo via de tijdlijn van grote kampioenen als De Vlaeminck en Nijs te belanden bij de huidige grote twee: Van Aert en Vanderpoel. Het ganse verhaal werd doorspekt met sappige anekdotes, geïllustreerd met nostalgische beelden en ondersteund door muziek en zang van Pieter-Jan Desmet. Die laatste was een openbaring: een verbluffende stem en prachtig muzikant.

Christophe Vandegoor was de vlotte, taalvaardige prater die de boeiende cyclocrossgeschiedenis op onnavolgbare wijze, doorspekt met enige humor en interactie met het publiek, bracht. Paul Herygers was een dankbare sidekick. Zijn crosservaringen, gebracht in zijn typisch sappig Kempens taaltje en voortdurend refererend naar zijn befaamd ‘ontmoedigend schouderklopje’, maakten dat het publiek aan hun lippen hing. Kortom: voor de aanwezigen een memorabele avond die ze niet licht zullen vergeten.

 

 

Tags: