Er gaat geen maaltijd voorbij zonder dat je iets gefermenteerds eet. Fermenteren is makkelijk, leuk, lekker en avontuurlijk. Het biedt ook tal van mogelijkheden voor smaakvolle en innovatieve gerechten, en variaties op bestaande technieken of recepten.

We starten met een uitleg over fermenteren. Wat is het precies, wat zijn bekende voorbeelden, wat maakt het interessant en waarom fermenteert men? Met welke gisten, schimmels en bacteriƫn heb je te maken, hoe kom je eraan en hoe kun je ze sturen? Daarnaast is er veel aandacht voor de veiligheid van fermenteren. De nadruk ligt op inzicht in en begrip van het proces en de techniek, zodat je die kennis nadien kan doorgeven in je eigen afdeling.

Daarna ga je zelf aan de slag met het fermenteren van groenten en zuivel, en het maken van kombucha.

 

Praktisch

Dit is een opleidingsmoment voor de lesgever koken van jullie afdeling of kookploeg. Met deze dag willen we hen in de watten leggen en inspireren; in ruil vragen we om hiermee aan de slag te gaan in jullie afdeling of kookploeg.

De opleiding wordt gegeven door Meneer Wateetons, kok, wetenschapper, auteur en docent.

Ze zal plaatsvinden in maart 2025; meer info volgt zo snel mogelijk.

 

Hou me op de hoogte!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Prijs

We vragen een bijdrage in de kosten van 20 euro per persoon voor de opleiding, een lunch en enkele starters om mee naar huis te nemen. Ook wat je maakt, mag je meenemen.

Promotiemateriaal

Na het opleidingsmoment zal je hier aanpasbaar promomateriaal vinden om je eigen fermenteeractiviteit bekend te maken.