Iemand anders begrijpen is in onze diverse maatschappij niet altijd makkelijk. Daarom bieden we jou graag verheldering met drie verschillende activiteiten: een korte taallessenreeks en kennismakingscursussen gebarentaal en autisme.

Wil je graag op vakantie vertrekken met enkele woorden in de lokale taal, of je anderstalige buur eens begroeten in zijn eigen taal? Of heb je zin om wat gebarentaal te leren of te ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven? Binnen deze activiteit zijn er drie verschillende opties:

Optie 1

Een korte lessenreeks (3 avonden van 3 uur) waarin je een basis Arabisch, Oekraïens, Frans, Engels of Spaans leert. Deze lessen worden georganiseerd in samenwerking met CVO (Centrum voor Volwassenonderwijs) en LBC Volwassenonderwijs.

Opgelet! Het aanbod aan talen waaruit je kan kiezen hangt af van je provincie:

  • Brussel: Frans en Engels
  • Oost-Vlaanderen (met uitzondering van het Waasland), Halle-Vilvoorde en West-Vlaanderen: Frans, Engels en Spaans
  • Antwerpen, Kempen, Limburg, Vlaams-Brabant (met uitzondering van Halle-Vilvoorde) en het Waasland: Frans, Engels, Oekraïens en Arabisch

Optie 2

Een kennismakingscursus gebarentaal (2,5 uur) door het Vlaams GebarentaalCentrum.

Optie 3

Een inleefsessie autisme (3 uur), in samenwerking met de Vlaamse Vereniging Autisme. Mensen zonder autisme kunnen lezen en leren over autisme, maar hoe het voelt om autisme te hebben is nog een andere zaak. Tijdens de inleefsessie kan je aan de hand van concrete opdrachten zelf ervaren hoe mensen met autisme de wereld beleven. Via diverse inleefmethodieken dompelen we je onder in het ‘autistisch denken en voelen’, aangevuld met echte verhalen van mensen met autisme. Opgelet: dit aanbod is beperkt tot 5 vaste data per provincie. Deze moeten 3 maanden op voorhand bevestigd worden.

Prijs

  • Lessenreeks: 15 euro per deelnemer (voor de hele reeks).
  • Kennismakingscursus gebarentaal: 300 euro (zolang de cursus minder dan 3 uur duurt).
  • Inleefsessie autisme: 250 euro + verplaatsingsonkosten lesgevers

Extra downloads

Promotiemateriaal

LESSENREEKS TAAL

KENNISMAKINGSCURSUS GEBARENTAAL

INLEEFSESSIE AUTISME

Aanvraag promofilm

Wat moet je doen om voor jou afdeling een gepersonaliseerd promofilmpje voor deze activiteit aan te vragen? Het aanvragen is gratis.

Stuur volgende gegevens in een mailtje door naar tania.gorozhanova@kwb.be.

  • Welke activiteit?
  • Locatie (zaal, straat en gemeente)
  • Datum en startuur
  • Verantwoordelijke (naam, mail en/of telefoonnummer)

Boek hier

Dit is een activiteit uit het oude aanbod, deze kan je niet meer boeken.