Oudere woningen zijn vaak slechter geïsoleerd en verliezen daardoor warmte, maar een aantal gerichte ingrepen kunnen dit verlies beperken. Met een warmtecamera kan je de zwakke plekken van een woning ontdekken.

Recent gebouwde woningen zijn goed geïsoleerd en verbruiken weinig energie om de woning te verwarmen. Bij iets oudere woningen is dit vaak minder het geval, maar met een aantal gerichte ingrepen kan het warmteverlies beperkt worden. Een goede manier om te ontdekken wat de zwakke plekken zijn waar een woning warmte verliest, is het nemen van foto’s met een warmtecamera. Die laten zien waar de warmte binnen gehouden wordt en waar de warmte wegvloeit. Voor deze infoavond huur je als afdeling een warmtecamera. Een vrijwilliger van jouw afdeling wordt opgeleid door een regionaal energiehuis om jullie lesgever voor deze avond te zijn. Hij/zij weet hoe te werken met de warmtecamera en kan advies geven.

Lesgever

Is er in jullie afdeling niemand die het ziet zitten op te treden als lesgever? Dan bekijken we of een vrijwilliger van een naburige afdeling deze activiteit bij jullie wil begeleiden.

We raden aan om tijdens de infoavond een slecht geïsoleerde en een goed geïsoleerde woning te bezoeken. Meer info over hoe je dit kan aanpakken vind je in de organisatienota.

De beste periode om deze activiteit te plannen is tussen 15 oktober en 15 maart.

Voel je je geroepen om lesgever te worden voor deze activiteit in je eigen en/of naburige afdelingen? Mail naar anja.vanboven@kwb.be.

Prijs

Het uitlenen van de warmtecamera kost 40 euro.

Je huurt hem vanaf vrijdag. De levering gebeurt op woensdag of donderdag. Een week later wordt hij op woensdag of donderdag weer opgehaald.

Extra downloads

Werken met de warmtecamera

Promotie materiaal

Aanvraag promofilm

Wat moet je doen om voor jou afdeling een gepersonaliseerd promofilmpje voor deze activiteit aan te vragen? Het aanvragen is gratis.

Stuur volgende gegevens in een mailtje door naar tania.gorozhanova@kwb.be.

  • Welke activiteit?
  • Locatie (zaal, straat en gemeente)
  • Datum en startuur
  • Verantwoordelijke (naam, mail en/of telefoonnummer)

Boek hier

E-mailadres(Vereist)
Leveringsadres voor de warmtecamera:
Hidden
Hidden

April 2024

ZonMaaDinWoeDonVrijZat
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.