Het start met een vonk. Wie klieft het hout? Wie scherpt het mes? Samen gaan we aan de slag.

We koken met wat we lokaal kunnen vinden en wat het seizoen ons te bieden heeft. Dit betekent dat we niet alleen verse en kwalitatieve producten gebruiken, maar ook bijdragen aan een kleiner ecologisch voetafdruk. We verkennen samen zowel nieuwe als traditionele kookmethodes, waarbij iedereen van elkaar leert. Dit is een proces van continue ontdekking en creativiteit in de keuken.

Foer, onze ervaren chef, neemt de leiding tijdens de workshops, maar zij zorgt ervoor dat jij actief deelneemt. Zo word je niet alleen geïnspireerd, maar ook vaardig in het toepassen van wat je leert. Na afloop ga je naar huis met een schat aan kennis, praktische ervaring, en voldoende lesmateriaal om zelf aan de slag te gaan in jouw kookclub of afdeling. Daarnaast ontvang je van ons een handig receptenboekje, zodat je alle geleerde recepten en technieken makkelijk kunt toepassen en delen.

Praktisch

Dit is een opleidingsmoment voor de lesgever koken van jullie afdeling of kookploeg. Met deze dag willen we hen in de watten leggen en inspireren; in ruil vragen we om hiermee aan de slag te gaan in jullie afdeling of kookploeg.

Deze opleiding zal twee keer doorgaan: op 5 oktober 2024 en op 6 oktober 2024, telkens bij Foer in Landegem (Oost-Vlaanderen).

Meer gedetailleerde info volgt zo snel mogelijk.

Prijs

We vragen een bijdrage in de kosten van 20 euro per persoon voor de opleiding, en een dag vol lekker eten en drinken.

Promotiemateriaal

Na het opleidingsmoment zal je hier aanpasbaar promomateriaal vinden om je eigen outdoor cooking activiteit bekend te maken.