Speel de bal twee keer naar elkaar en kaats hem dan in het net: dat is in een notendop spikeball. De sport, die ook bekend staat als Roundnet, is snel populairder aan het worden in Europa. Zo zijn er al 17 nationale ploegen, waaronder een Belgische, en konden fans van ‘Thuis’ ook daarin zien hoe de personages zich in het park uitleefden met spikeball.

Zijn populariteit heeft de sport te danken aan een aantal factoren: het is geschikt voor iedereen, heeft eenvoudige regels en je hoeft geen topatleet te zijn. Met ons spikeball-pakket leer je de basis van deze sport op een leuke manier met verschillende spelvormen. En of je nu een initiatie of een toernooi willen organiseren: dankzij ons draaiboek wordt het een fluitje van een cent. Wie weet starten jullie wel een clubje!

Je kan spikeball zowel binnen als buiten spelen, op elke ondergrond.

Hoe speel je het?

Spikeball wordt gespeeld met 2 teams van 2 spelers. Er mag 360 graden rond het net gespeeld worden door iedereen. Na de opslag en 2 contacten met de bal, moet de bal bij het derde contact weer teruggekaatst worden op het net. Lukt dit niet, dan is het punt voor de tegenpartij. (Een uitgebreidere speluitleg, en verschillende manieren om met het spel aan de slag te gaan, vind je bij de downloads. Een draaiboek om je te helpen bij het organiseren van een initiatie of toernooi ontvang je na boeking van deze activiteit.)

Prijs

Je betaalt 40 euro per pakket. Daarin vind je 5 netten en 15 ballen; zo kunnen 20 mensen tegelijk spelen. Het pakket wordt afgeleverd en weer opgehaald op een adres naar keuze.

Voor leden is deze activiteit inbegrepen in de ledenverzekering. Niet-leden moet je verzekeren onder de categorie ‘omnisport zonder voetbal’ (7 euro per schijf van 10 personen).

Extra downloads

  • Spelregels en spelvormen – downloaden

Promotiemateriaal

Boek hier

MM slash DD slash JJJJ
Hidden
Hidden

Juli 2024

ZonMaaDinWoeDonVrijZat
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.