Het is waar. Op je computer staan al erg veel fonts (lettertypes) standaard geïnstalleerd. Voor Windows 10 gebruikers gaat dat al gauw over enkele honderden soorten. Voor huis- tuin- en keukengebruik volstaat dit ruimschoots.

Maar voor wie het wat meer exotisch mag zijn, is er op het internet heel wat leuks te vinden. Dat kan handig zijn wanneer je een lettertype zoekt dat goed aansluit bij de afbeelding die je gebruikte in je ontwerp. Of wanneer je een bepaalde sfeer wil weergeven met de typografie. Hieronder vind je enkele webadressen waar je gratis lettertypes vindt. Het volstaat daarbij:

  • het gewenste lettertype te downloaden (plaats van downloadknop verschilt per website)
  • de gecomprimeerde map (.ZIP of .RAR) uit te pakken op de gewenste locatie (bv. download map, of bureaublad)
  • in je verkenner met je rechtermuisknop het lettertype (doorgaans bestandsformaat .TTF of .OTF) te selecteren, en vervolgens “installeren” aan te klikken

Opgelet: sommige lettertypes zijn niet zonder beperkingen te gebruiken. Soms moet je de ontwerper vermelden, soms is het gebruik beperkt tot persoonlijke ontwerpen, of is er de mogelijkheid een vrije gift te doen. Maar het grootste deel van de fonts is gratis en onbeperkt te gebruiken.

Ideaal toch?

www.fontsquirrel.com

www.1001freefonts.com

www.dafont.com

www.fontspace.com

www.urbanfonts.com/free-fonts.html

Meer artikels zoals dit

Enquêtes en online formulieren: enkele tools
Een Facebook-pagina voor je afdeling: zo maak je ze (nog) beter!
Overtuigen kan je leren!
Bekijk meer Artikels