Wellicht ken je Korpus vooral als ons ledenadministratieprogramma, maar wist je dat je Korpus ook kan gebruiken als communicatiemiddel?

Om je website te bouwen, mailings te versturen, je activiteiten te promoten, sms-campagnes op te zetten… Dit kan je afdeling heel wat tijd en werk besparen (je hoeft bijvoorbeeld de info over je activiteiten slechts één keer in te geven) en verhoogt zo de promotiemogelijkheden voor je afdeling enorm!

Je afdelingswebsite

Via kwb heb je de mogelijkheid om een website te bouwen met een automatische koppeling tussen de gegevens in Korpus en je site. Een grote troef! Jullie bepalen zelf welke gegevens jullie op de site willen publiceren.

Webpagina’s

Een afdelingswebsite bestaat uit meerdere webpagina’s die je kan bereiken door op een koppeling in de navigatie te klikken. Websites op Korpus maken gebruik van twee soorten pagina’s:

  • Pagina’s die hun inhoud rechtstreeks uit Korpus halen, zoals je jaarprogramma of bestuursleden. Alle info die hier verschijnt, komt uit Korpus.
  • ‘Vrije’ pagina’s, die je volledig zelf kan invullen.

Je jaarprogramma

Via de navigatiekoppeling ‘Jaarprogramma’ kom je op een webpagina met daarop je volledige jaarprogramma. Als je niet wil dat je jaarprogramma op je site staat, kan je deze koppeling uitzetten.

Je activiteiten

Je krijgt ook de keuze welke activiteiten van je afdeling je wil tonen op de webpagina ‘Komende activiteiten’.

Je bestuur

Op de pagina ‘Wie zijn we?’ vind je een overzicht van je bestuur. Ook hier kan je kiezen wat je op de site toont. Zo kan je kiezen wie wel of niet op jullie site verschijnt, en met welke functies.

Een afdelingswebsite bestellen?
Dat kan door de volgende gegevens te mailen naar wouter.bartholomees@kwb.be: de naam van je afdeling, de naam van de persoon in jouw afdeling die verantwoordelijk wordt voor de site, en de naam van je afdeling zoals die in de URL moet komen (bv. www.kwb.be/haaltert).
Een Korpus-site kost 25 euro per jaar. De facturatie gebeurt via de afdelingsfactuur.

Nieuwsbrieven

Via Korpus heb je ook de mogelijkheid om digitale nieuwsbrieven te versturen naar iedereen waarvan het mailadres in Korpus zit.

Bestanden en aankondigingen meesturen

In je nieuwsbrief kan je bestanden meesturen, bijvoorbeeld je afdelingsblaadje of een uitnodiging voor een activiteit.
Je kan ook een aankondiging voor elke komende activiteit (die in Korpus staat) meesturen.

Verschillende doelgroepen bepalen

Je kan op verschillende manieren kiezen naar wie je je nieuwsbrief verstuurt. Je kan verzendlijsten aanmaken die je later kan hergebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld enkel een nieuwsbrief sturen naar de deelnemers van je kookclub, of naar wie geïnteresseerd is in fietsen.

Overzicht van je nieuwsbrieven

Je kan steeds een overzicht zien van alle nieuwsbrieven die je verstuurde of bewaarde. Je kan zien naar hoeveel mailadressen een nieuwsbrief verstuurd werd, hoeveel keer hij geopend werd en hoeveel unieke lezers je hebt (ontvangers kunnen een nieuwsbrief immers ook meerdere keren openen).

Sms’en versturen

Met Korpus kan je ook groepssms’en versturen, al kan dit uiteraard enkel naar mensen van wie er een gsm-nummer in Korpus staat.
Net zoals bij de nieuwsbrieven kan je kiezen naar wie je een sms wil sturen en kan je een overzicht zien van alle verstuurde of bewaarde sms-campagnes.
Belangrijk: het versturen van sms’en via Korpus is niet gratis! Je betaalt 0,09 euro per sms, aangerekend via de afdelingsfactuur.

Meer artikels zoals dit

Enquêtes en online formulieren: enkele tools
Een Facebook-pagina voor je afdeling: zo maak je ze (nog) beter!
Overtuigen kan je leren!
Bekijk meer Artikels