Bijna 3 miljoen mensen nemen af en toe een kijkje op de website www.uitinvlaanderen.be, waar uiteenlopende activiteiten van verschillende comités, scholen, organisaties verenigingen … verzameld staan. Dagelijks heeft de site zo’n 15.000 (!) unieke bezoekers, op zoek naar iets leuks om te doen in hun eigen buurt.

Ook voor jouw afdeling is het een volledig gratis, makkelijke en efficiënte manier om meer aandacht te genereren voor je evenement! Zeker kindvriendelijke evenementen zullen in het oog springen bij mama’s en papa’s die in het weekend met hun kroost iets leuks willen gaan doen. Bovendien gebruiken ook heel wat gemeentes Uit in Vlaanderen om de activiteitenkalender in hun gemeentelijke publicatie(s) te vullen!

Hoe plaats je je evenement op de website?

1. Surf naar www.uitinvlaanderen.be en klik helemaal onderaan op ‘Voeg zelf activiteiten toe’. (Tip: bewaar deze link zodat je er volgende keer rechtstreeks naar kan surfen.)

2. Klik op ‘start hier’.

3. Maak een ‘Uit ID’ aan, of meld aan met je Facebook- of Googleprofiel.

4. Klik op ‘invoeren’ en kies je categorie. (Tip: in eerste instantie worden er slechts enkele getoond; klik op ‘toon alles’ om alle opties te zien.) Je krijgt dan de mogelijkheid om nog verder te verfijnen. Dit is niet verplicht.

5. Geef vervolgens aan wanneer je evenement plaatsvindt, en waar. Eerst geef je de gemeente in, vervolgens kan je het adres opgeven, een locatie ingeven of een eigen/nieuwe locatie creëren.

6. Dan is de naam van het evenement aan de beurt. Zorg voor een beknopte maar heldere omschrijving. Schrijf niet ‘Creatieve workshop’ maar wel ‘Workshop bloemschikken’; en niet ‘Sportieve activiteit’ maar wel ‘Initiatie boogschieten’. Je kan hier ook een of meerdere doelgroepen aanduiden.

7. Tot slot kan je nog een wervende beschrijving, de organisator (je afdeling), de prijs en contactinformatie toevoegen, net als een (platte/horizontale) afbeelding (verhouding ongeveer 2:1). Doe dit zeker, want dit doet je evenement veel meer opvallen! Bij een terugkerend evenement kan je misschien een foto van de vorige editie gebruiken, en anders kan je bijvoorbeeld voor een rechtenvrije themafoto gaan. Die vind je op onder meer www.pixabay.be, www.unsplash.com en www.pexels.com.

8. Publiceer je activiteit, bewaar ze om ze later te publiceren of stel in van wanneer je evenement online mag (let op: je kan deze datum niet meer wijzigen!). Door in te loggen kan je ook na het publiceren steeds nog wijzigingen aanbrengen aan je evenement.

Activiteiten publiceren via Korpus

Bij het ingeven van een activiteit in Korpus kan je onderaan (net boven de editor) het
vinkje ‘Uit in Vlaanderen database’ aanvinken. Hier geef je
ook het soort activiteit (Thema en Eventtype) in om de indeling bij Uit in
Vlaanderen te volgen. Waar je de activiteit plaatst hangt natuurlijk volledig
van je activiteit zelf af.

Om dit te kunnen doen, moet jouw Korpusaccount echter gekoppeld zijn aan
je account bij Uit in Vlaanderen. Deze koppeling kan je niet zelf in je afdeling
doen, maar gebeurt op het algemeen secretariaat van kwb. Wil je deze koppeling
maken, stuur dan een mail naar wouter.bartholomees@kwb.be.

Meer artikels zoals dit

Enquêtes en online formulieren: enkele tools
Een Facebook-pagina voor je afdeling: zo maak je ze (nog) beter!
Overtuigen kan je leren!
Bekijk meer Artikels